Wsypujemy mąkę do miski, dodajemy do niej wodę oraz sól i oliwę i mieszamy to wszystko razem, jak do przygotowania ciasta naleśnikowego, przy czym mieszanka na testaroli musi być odrobinę bardziej gęsta. Następnie odstawiamy ciasto na około 10 minut.
Po tym czasie wlewamy ciasto na rozgrzaną patelnię posmarowaną odrobiną oliwy z oliwek tak, aby objętość ciasta na patelni miała grubość około pół centymetra. Smażymy jedną stronę pod przykryciem przez kilka minut, następnie przekładamy na drugą stronę i ponawiamy tę procedurę raz jeszcze, tak aby obie strony placka były ładnie zarumienione. Przekładamy placek na deskę do krojenia aby ostygł a następnie kroimy go w niewielkie rąby. W tym samym czasie wstawiamy garnek z rozgrzewającą się i posoloną wodą i kiedy woda zacznie się gotować wrzucamy do niej testaroli i gasimy ogień, przykrywamy garnek pokrywką i zostawiamy na zgaszonym palniku.
Na patelni podsmażamy pomidorki koktajlowe na odrobinie oliwy z oliwek, doprawiamy solą i dusimy przez kilka minut na małym ogniu. Cedzakiem przekładamy testaroli do patelni z pomidorami i dodajemy pesto alla genovese mieszając powoli, doprawiamy do smaku. Całość posypujemy odrobiną startego sera Parmiggiano Reggiano.
Ingredients
Directions
Wsypujemy mąkę do miski, dodajemy do niej wodę oraz sól i oliwę i mieszamy to wszystko razem, jak do przygotowania ciasta naleśnikowego, przy czym mieszanka na testaroli musi być odrobinę bardziej gęsta. Następnie odstawiamy ciasto na około 10 minut.
Po tym czasie wlewamy ciasto na rozgrzaną patelnię posmarowaną odrobiną oliwy z oliwek tak, aby objętość ciasta na patelni miała grubość około pół centymetra. Smażymy jedną stronę pod przykryciem przez kilka minut, następnie przekładamy na drugą stronę i ponawiamy tę procedurę raz jeszcze, tak aby obie strony placka były ładnie zarumienione. Przekładamy placek na deskę do krojenia aby ostygł a następnie kroimy go w niewielkie rąby. W tym samym czasie wstawiamy garnek z rozgrzewającą się i posoloną wodą i kiedy woda zacznie się gotować wrzucamy do niej testaroli i gasimy ogień, przykrywamy garnek pokrywką i zostawiamy na zgaszonym palniku.
Na patelni podsmażamy pomidorki koktajlowe na odrobinie oliwy z oliwek, doprawiamy solą i dusimy przez kilka minut na małym ogniu. Cedzakiem przekładamy testaroli do patelni z pomidorami i dodajemy pesto alla genovese mieszając powoli, doprawiamy do smaku. Całość posypujemy odrobiną startego sera Parmiggiano Reggiano.