JUŻ WKRÓTCE NOWA DOSTAWA! || PRZEDMIOTY KUPIONE W PIĄTEK WYSYŁANE SA W PONIEDZIAŁEK

Pieczone pecorino z czosnkiem i natką pietruszki

AuthorSmakoszCategory, DifficultyBeginner
Yields1 Serving
Prep Time5 minsCook Time20 minsTotal Time25 mins
 1 pęczek pietruszki
 4 kromki chleba
 2 ząbki czosnku
1

Dwie kromki chleba opiekamy z każdej strony w piekarniku dokładnie, w temperaturze 220 °C. Następnie obieramy czosnek, myjemy pietruszkę i razem siekamy. Dolewamy do sosu aby uzyskać jednorodny sos z oliwą z oliwek extra vergine, zanurzamy w nim plasterki sera Perocino i układamy je w naczyniu do pieczenia w piekarniku rozgrzanym do 220 °C i pieczemy je przez około 2-3 minuty i wyjmujemy zanim się stopi ser Pecorino. Kłądziemy ser z sosem na przysmażonych kromkach chleba i podajemy gorące.

Ingredients

 1 pęczek pietruszki
 4 kromki chleba
 2 ząbki czosnku

Directions

1

Dwie kromki chleba opiekamy z każdej strony w piekarniku dokładnie, w temperaturze 220 °C. Następnie obieramy czosnek, myjemy pietruszkę i razem siekamy. Dolewamy do sosu aby uzyskać jednorodny sos z oliwą z oliwek extra vergine, zanurzamy w nim plasterki sera Perocino i układamy je w naczyniu do pieczenia w piekarniku rozgrzanym do 220 °C i pieczemy je przez około 2-3 minuty i wyjmujemy zanim się stopi ser Pecorino. Kłądziemy ser z sosem na przysmażonych kromkach chleba i podajemy gorące.

Pieczone pecorino z czosnkiem i natką pietruszki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *