JUŻ WKRÓTCE NOWA DOSTAWA! || PRZEDMIOTY KUPIONE W PIĄTEK WYSYŁANE SA W PONIEDZIAŁEK

Zupa z dorsza po bolońsku

AuthorMichał WójcikCategory, DifficultyBeginner
Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time25 minsTotal Time35 mins
 1 kg dorsza
 30 g masła
 2 ząbki czosnku
 1 cytryna
 1 pęczek pietruszki
 sól
1

Najpierw musimy namoczyć i oczyścić dorsza a następnie pokroić go na kawałki, znów umyć i pozostawić do wysuszenia. Bierzemy dużą patelnię, smarujemy ją oliwą z oliwek extra vergine i wkładamy kawałki dorsza.

2

Posypujemy je zmielonym czosnkiem i natką pietruszki a do smaku doprawiamy pieprzem z odrobiną oliwy z oliwek i masła rozdrobnionego na małe kawałeczki. Stawiamy patelnię na dużym ogniu i gotujemy wszystko razem przez około 6 minut, przekręcając kawałki ryby aby były dobrze usmażone.

3

Po usmażeniu kładziemy na talerzu kawałki dorsza razem z przygotowanym sosem, dodajemy sok z cytryny i podajemy na ciepło.

Ingredients

 1 kg dorsza
 30 g masła
 2 ząbki czosnku
 1 cytryna
 1 pęczek pietruszki
 sól

Directions

1

Najpierw musimy namoczyć i oczyścić dorsza a następnie pokroić go na kawałki, znów umyć i pozostawić do wysuszenia. Bierzemy dużą patelnię, smarujemy ją oliwą z oliwek extra vergine i wkładamy kawałki dorsza.

2

Posypujemy je zmielonym czosnkiem i natką pietruszki a do smaku doprawiamy pieprzem z odrobiną oliwy z oliwek i masła rozdrobnionego na małe kawałeczki. Stawiamy patelnię na dużym ogniu i gotujemy wszystko razem przez około 6 minut, przekręcając kawałki ryby aby były dobrze usmażone.

3

Po usmażeniu kładziemy na talerzu kawałki dorsza razem z przygotowanym sosem, dodajemy sok z cytryny i podajemy na ciepło.

Zupa z dorsza po bolońsku

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *