JUŻ WKRÓTCE NOWA DOSTAWA! || PRZEDMIOTY KUPIONE W PIĄTEK WYSYŁANE SA W PONIEDZIAŁEK

Przystawka Róża z Emilii Romanii

AuthorSmakoszCategory, DifficultyBeginner

Yields1 Serving
Prep Time30 minsTotal Time30 mins
1

Najpierw przygotowujemy sos, umieszczamy w misce ocet balsamiczny, oliwę z oliwek extra vergine i sól i mieszamy dokładnie widelcem aż uzyskamy jednolitą masę. Ścieramy płatki sera Parmiggiano Reggiano na bok i myjemy a potem suszymy rukolę, wkładamy ją do dużej miski i polewamy wcześniej przygotowaną emulsją, tak aby pomoczyć wszystkie liście rukoli. Rukolę kładziemy na środku talerza i dekorujemy płatkami sera Parmiggiano Reggiano.

2

Następnie kroimy plasterki Prosciutto Crudo na pół wzdłuż i układamy na kształt róży – trzymając jeden z końców szynki zawijamy ją na siebie, tak aby uformować pąk róży. Z 12 plasterków powinniśmy przygotować 24 takie pąki. Układamy po 3-4 na jednym talerzyku tak jakby tworzyły bukiet. Przystawka jest gotowa, dekorujemy naczynie kilkoma kroplami octu balsamicznego.

Directions

1

Najpierw przygotowujemy sos, umieszczamy w misce ocet balsamiczny, oliwę z oliwek extra vergine i sól i mieszamy dokładnie widelcem aż uzyskamy jednolitą masę. Ścieramy płatki sera Parmiggiano Reggiano na bok i myjemy a potem suszymy rukolę, wkładamy ją do dużej miski i polewamy wcześniej przygotowaną emulsją, tak aby pomoczyć wszystkie liście rukoli. Rukolę kładziemy na środku talerza i dekorujemy płatkami sera Parmiggiano Reggiano.

2

Następnie kroimy plasterki Prosciutto Crudo na pół wzdłuż i układamy na kształt róży – trzymając jeden z końców szynki zawijamy ją na siebie, tak aby uformować pąk róży. Z 12 plasterków powinniśmy przygotować 24 takie pąki. Układamy po 3-4 na jednym talerzyku tak jakby tworzyły bukiet. Przystawka jest gotowa, dekorujemy naczynie kilkoma kroplami octu balsamicznego.

Przystawka Róża z Emilii Romanii

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *