JUŻ WKRÓTCE NOWA DOSTAWA! || PRZEDMIOTY KUPIONE W PIĄTEK WYSYŁANE SA W PONIEDZIAŁEK

Makaron alla Molise

AuthorMichał WójcikCategory, DifficultyBeginner
Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time20 minsTotal Time30 mins
 420 g makaronu rurki
 100 g boczku lub Speck Alto Adige
 1 cebula
 1 pęczek pietruszki
 kilka liści bazylii
 1 peperoncino
 1 ząbek czosnku
 sól
1

Na jednej patelni rozgrzewamy dwie łyżki oliwy z oliwek extra vergine i wsypujemy drobno posiekaną cebulę oraz czosnek. Następnie dodajemy pokrojony w drobną kostkę boczek lub Speck Alto Adige, dosypujemy posiekaną drobno natkę pietruszki razem z liśćmi bazylii a także peperoncino. Wszystko razem gotujemy przez kilka minut.

2

W drugim garnku w posolonej wodzie gotujemy makaron al dente, po tym odcedzamy i mieszamy razem z sosem na patelni. Całość posypujemy wedle smaku startym serem Pecorino i możemy pokropić odrobiną oliwy z oliwek. Podajemy na stół ciepłe.

Ingredients

 420 g makaronu rurki
 100 g boczku lub Speck Alto Adige
 1 cebula
 1 pęczek pietruszki
 kilka liści bazylii
 1 peperoncino
 1 ząbek czosnku
 sól

Directions

1

Na jednej patelni rozgrzewamy dwie łyżki oliwy z oliwek extra vergine i wsypujemy drobno posiekaną cebulę oraz czosnek. Następnie dodajemy pokrojony w drobną kostkę boczek lub Speck Alto Adige, dosypujemy posiekaną drobno natkę pietruszki razem z liśćmi bazylii a także peperoncino. Wszystko razem gotujemy przez kilka minut.

2

W drugim garnku w posolonej wodzie gotujemy makaron al dente, po tym odcedzamy i mieszamy razem z sosem na patelni. Całość posypujemy wedle smaku startym serem Pecorino i możemy pokropić odrobiną oliwy z oliwek. Podajemy na stół ciepłe.

Makaron alla Molise

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *