JUŻ WKRÓTCE NOWA DOSTAWA! || PRZEDMIOTY KUPIONE W PIĄTEK WYSYŁANE SA W PONIEDZIAŁEK

Sałatka z Prosciutto Crudo

AuthorSmakoszCategory, DifficultyBeginner

Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time25 minsTotal Time35 mins
 150 g cebuli
 6 pomidorków koktajlowych
 1 główka sałaty
 250 g groszku zielonego
 sól i pieprz
 1 pęczek aromatycznych ziół
 1 dash octu winnego
1

Czyścimy sałatę, myjemy ją i suszymy, na bok odkładamy większe liście a pozostałe kroimy na paski. Myjemy groszek, suszymy go i gotujemy na patelni przez około 10 minut i pozostawiamy do odparowania i ostygnięcia.

2

Pomidory kroimy w kostkę, obieramy cebulę, myjemy ją i na patelni dusimy w rondlu z wrzącą wodą przez około 10 minut. Po tym odkładamy je na bok i myjemy zioła, suszymy i rozkładamy do pełnego wyschnięcia na szmatce po czym drobno siekamy.

3

Do małej miski wsypujemy sól, pieprz i odrobinę octu i mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia się. Dodajemy oliwę z oliwek extra vergine i ubijamy widelcem aż sos nabierze odpowiedniej konsystencji. Następnie dodajemy drobno posiekane zioła.

4

Do miski wkładamy paski sałaty, groszek i cebulę dymkę, skrapiamy sosem i delikatnie mieszamy.

5

Na półmisku układamy plastry Prosciutto Crudo, kładziemy liście sałaty na środku i dookoła i do środka wkładamy przygotowany wcześniej groszek z mieszanką cebulki.

Ingredients

 150 g cebuli
 6 pomidorków koktajlowych
 1 główka sałaty
 250 g groszku zielonego
 sól i pieprz
 1 pęczek aromatycznych ziół
 1 dash octu winnego

Directions

1

Czyścimy sałatę, myjemy ją i suszymy, na bok odkładamy większe liście a pozostałe kroimy na paski. Myjemy groszek, suszymy go i gotujemy na patelni przez około 10 minut i pozostawiamy do odparowania i ostygnięcia.

2

Pomidory kroimy w kostkę, obieramy cebulę, myjemy ją i na patelni dusimy w rondlu z wrzącą wodą przez około 10 minut. Po tym odkładamy je na bok i myjemy zioła, suszymy i rozkładamy do pełnego wyschnięcia na szmatce po czym drobno siekamy.

3

Do małej miski wsypujemy sól, pieprz i odrobinę octu i mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia się. Dodajemy oliwę z oliwek extra vergine i ubijamy widelcem aż sos nabierze odpowiedniej konsystencji. Następnie dodajemy drobno posiekane zioła.

4

Do miski wkładamy paski sałaty, groszek i cebulę dymkę, skrapiamy sosem i delikatnie mieszamy.

5

Na półmisku układamy plastry Prosciutto Crudo, kładziemy liście sałaty na środku i dookoła i do środka wkładamy przygotowany wcześniej groszek z mieszanką cebulki.

Sałatka z Prosciutto Crudo

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *