JUŻ WKRÓTCE NOWA DOSTAWA! || PRZEDMIOTY KUPIONE W PIĄTEK WYSYŁANE SA W PONIEDZIAŁEK

Gnocchi all’antica carnia

AuthorSmakoszCategory, DifficultyBeginner
Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time1 hr 20 minsTotal Time1 hr 30 mins
 1 kg ziemniaków
 250 g mąki tortowej
 50 g masła
 70 g cukru
 cynamon
 gałka muszkatołowa
 2 jajka
 sól
1

Gotujemy ziemniaki a następnie przepuszczamy je maszynką do mielenia albo w inny sposób mielemy. Dodajemy do ziemniaków mąkę, 2 łyżki sera Grana Padano (startego) a także 2 całe jajka i 20 gram cukru, gałkę muszkatołową i szczyptę soli do smaku.

2

Ciasto zagniatamy dobrze i do momentu aż stanie się jednorodne a po tym formujemy je w długie paski, które tniemy w średniej wielkości kopytka. Wkładamy uformowane ciasto wkładamy do posolonej wody i gotujemy przez około 15 minut. Następnie odcedzamy i polewamy roztopionym masłem oraz posypujemy tartym serem Grana Padano i posypujemy cukrem, który pozostał i odrobiną cynamonu.

Ingredients

 1 kg ziemniaków
 250 g mąki tortowej
 50 g masła
 70 g cukru
 cynamon
 gałka muszkatołowa
 2 jajka
 sól

Directions

1

Gotujemy ziemniaki a następnie przepuszczamy je maszynką do mielenia albo w inny sposób mielemy. Dodajemy do ziemniaków mąkę, 2 łyżki sera Grana Padano (startego) a także 2 całe jajka i 20 gram cukru, gałkę muszkatołową i szczyptę soli do smaku.

2

Ciasto zagniatamy dobrze i do momentu aż stanie się jednorodne a po tym formujemy je w długie paski, które tniemy w średniej wielkości kopytka. Wkładamy uformowane ciasto wkładamy do posolonej wody i gotujemy przez około 15 minut. Następnie odcedzamy i polewamy roztopionym masłem oraz posypujemy tartym serem Grana Padano i posypujemy cukrem, który pozostał i odrobiną cynamonu.

Gnocchi all’antica carnia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *