JUŻ WKRÓTCE NOWA DOSTAWA! || PRZEDMIOTY KUPIONE W PIĄTEK WYSYŁANE SA W PONIEDZIAŁEK

Makaron troffie z fasolką

AuthorSmakoszCategory, DifficultyBeginner

Yields1 Serving
Prep Time5 minsCook Time25 minsTotal Time30 mins
 200 g makaronu troffie
 1 gal fasoli szparagowej
 34 tbsp małe ziemniaki
 sól
1

Obieramy ziemniaki, które następnie kroimy w małe i cienkie plasterki, fasolkę myjemy, pozbywamy się końcówek i kroimy na małe kawałki. W garnku gotujemy posoloną wodę a następnie wrzucamy do gotującej się wody ziemniaki. Ziemniaki gotujemy na umiarkowanym ogniu przez mniej więcej 10 min aż staną się miękkie. Następnie odcedzamy je i odstawiamy na chwilę na bok.

2

Do garnka z wodą po ziemniakach wkładamy następnie fasolkę, którą gotujemy przez około 10 min do momentu aż stanie się miękka, po czym odsączamy ją i także odstawiamy na bok. W innym garnku gotujemy dużą ilość wody (jeśli jakaś została po gotowaniu fasolki to można do niej dolać świeżej wody) i w niej zagotować makaron troffie. Makaron gotujemy przez około 15 min, a pod koniec gotowania makaronu dodajemy do niego wcześniej zagotowane ziemniaki oraz fasolkę i wszystko razem gotujemy przez chwilę. Odcedzamy wszystko, dodajemy pesto i mieszamy razem wszystkie składniki. Do smaku posypujemy startym serem Parmiggiano Reggiano i ew. odrobiną bazylii i odrobiną oliwy z oliwek. Można podawać z czerwonym wytrawnym winem.

Ingredients

 200 g makaronu troffie
 1 gal fasoli szparagowej
 34 tbsp małe ziemniaki
 sól

Directions

1

Obieramy ziemniaki, które następnie kroimy w małe i cienkie plasterki, fasolkę myjemy, pozbywamy się końcówek i kroimy na małe kawałki. W garnku gotujemy posoloną wodę a następnie wrzucamy do gotującej się wody ziemniaki. Ziemniaki gotujemy na umiarkowanym ogniu przez mniej więcej 10 min aż staną się miękkie. Następnie odcedzamy je i odstawiamy na chwilę na bok.

2

Do garnka z wodą po ziemniakach wkładamy następnie fasolkę, którą gotujemy przez około 10 min do momentu aż stanie się miękka, po czym odsączamy ją i także odstawiamy na bok. W innym garnku gotujemy dużą ilość wody (jeśli jakaś została po gotowaniu fasolki to można do niej dolać świeżej wody) i w niej zagotować makaron troffie. Makaron gotujemy przez około 15 min, a pod koniec gotowania makaronu dodajemy do niego wcześniej zagotowane ziemniaki oraz fasolkę i wszystko razem gotujemy przez chwilę. Odcedzamy wszystko, dodajemy pesto i mieszamy razem wszystkie składniki. Do smaku posypujemy startym serem Parmiggiano Reggiano i ew. odrobiną bazylii i odrobiną oliwy z oliwek. Można podawać z czerwonym wytrawnym winem.

Makaron troffie z fasolką

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *