Siekamy drobno cebulę i rumienimy ją lekko na oliwie extra vergine na patelni. Dodajemy do tego pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe i smażymy przez kilka minut na dużym ogniu. Cukinię przygotowujemy a następnie kroimy w paski i podsmażamy razem z pomidorkami o cebulą na patelni. Następnie dodajemy do smaku sól i pieprz, według uznania.
W tym samym czasie wstawiamy do ugotowania makaron w osolonej wodzie i odcedzamy go na około minutę przed zagotowaniem. Wkładamy makaron do patelni i smażymy go dodając pokrojony w kostkę Speck Alto Adige, dolewając do tego kilka łyżek wody w której gotował się makaron. Do smaku możemy przyprawić serem parmiggiano reggiano.
Ingredients
Directions
Siekamy drobno cebulę i rumienimy ją lekko na oliwie extra vergine na patelni. Dodajemy do tego pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe i smażymy przez kilka minut na dużym ogniu. Cukinię przygotowujemy a następnie kroimy w paski i podsmażamy razem z pomidorkami o cebulą na patelni. Następnie dodajemy do smaku sól i pieprz, według uznania.
W tym samym czasie wstawiamy do ugotowania makaron w osolonej wodzie i odcedzamy go na około minutę przed zagotowaniem. Wkładamy makaron do patelni i smażymy go dodając pokrojony w kostkę Speck Alto Adige, dolewając do tego kilka łyżek wody w której gotował się makaron. Do smaku możemy przyprawić serem parmiggiano reggiano.