JUŻ WKRÓTCE NOWA DOSTAWA! || PRZEDMIOTY KUPIONE W PIĄTEK WYSYŁANE SA W PONIEDZIAŁEK

Makaron carbonara z boczkiem Speck Alto Adige

AuthorSmakoszCategory, DifficultyBeginner
Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time20 minsTotal Time30 mins
 320 g makaronu rigatoni
 4 zółtka
 ser Stelvio DOP lub podobny
 sól, pieprz ziarnisty
1

Najpierw kroimy Speck Alto Adige w kostkę i podsmażamy go lekko na patelni aż do zarumienienia w oliwie extra vergine. W międzyczasie w misce ubijamy żółtka z solą i pieprzem ziarnistym i dodajemy do tego odrobinę oliwy.

2

Następnie gotujemy makaron al dente, odcedzamy je i wlewamy do patelni z boczkiem z odrobiną wody i razem wszystko wymieszane przekładamy do miski z żółtkami i mieszamy dodając odrobinę oliwy z oliwek. Gotową potrawę posypujemy serem Stelvio DOP lub podobnym do smaku i podajemy gorące danie.

Ingredients

 320 g makaronu rigatoni
 4 zółtka
 ser Stelvio DOP lub podobny
 sól, pieprz ziarnisty

Directions

1

Najpierw kroimy Speck Alto Adige w kostkę i podsmażamy go lekko na patelni aż do zarumienienia w oliwie extra vergine. W międzyczasie w misce ubijamy żółtka z solą i pieprzem ziarnistym i dodajemy do tego odrobinę oliwy.

2

Następnie gotujemy makaron al dente, odcedzamy je i wlewamy do patelni z boczkiem z odrobiną wody i razem wszystko wymieszane przekładamy do miski z żółtkami i mieszamy dodając odrobinę oliwy z oliwek. Gotową potrawę posypujemy serem Stelvio DOP lub podobnym do smaku i podajemy gorące danie.

Makaron carbonara z boczkiem Speck Alto Adige

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *