JUŻ WKRÓTCE NOWA DOSTAWA! || PRZEDMIOTY KUPIONE W PIĄTEK WYSYŁANE SA W PONIEDZIAŁEK

Bruschetta classica

AuthorSmakoszCategory, DifficultyBeginner
Yields1 Serving
Prep Time15 minsTotal Time15 mins
 4 kromki chleba
 4 pomidory (np. śliwkowe)
 1 ząbek czosnku
 bazylia, oregano
 sól, pieprz
 salsa o smaku pomidorów albo karczochów z migdałami
1

Myjemy świeże pomidory, kroimy je na pół, usuwamy nasiona, siekamy następnie w mniejsze kawałki i solimy je. Kromki chleba bierzemy i opiekamy w piekarniku do lekkiego zarumienienia. Następnie nacieramy je obranym czosnkiem i skrapiamy oliwą z pierwszego tłoczenia.

2

Nakładamy na bruschettę pomidory wraz z posiekanymi liśćmi bazylii oraz odrobiną oregano. Klasyczną bruschettę podajemy na zimno lub ciepło. Możemy także wykorzystać do posmarowania chleba salsę pomidorową lub o smaku karczochów i migdałów.

3

Bruschetta jest świetną przystawką, którą można łatwo i szybko wykonać.

Ingredients

 4 kromki chleba
 4 pomidory (np. śliwkowe)
 1 ząbek czosnku
 bazylia, oregano
 sól, pieprz
 salsa o smaku pomidorów albo karczochów z migdałami

Directions

1

Myjemy świeże pomidory, kroimy je na pół, usuwamy nasiona, siekamy następnie w mniejsze kawałki i solimy je. Kromki chleba bierzemy i opiekamy w piekarniku do lekkiego zarumienienia. Następnie nacieramy je obranym czosnkiem i skrapiamy oliwą z pierwszego tłoczenia.

2

Nakładamy na bruschettę pomidory wraz z posiekanymi liśćmi bazylii oraz odrobiną oregano. Klasyczną bruschettę podajemy na zimno lub ciepło. Możemy także wykorzystać do posmarowania chleba salsę pomidorową lub o smaku karczochów i migdałów.

3

Bruschetta jest świetną przystawką, którą można łatwo i szybko wykonać.

Bruschetta classica

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *