JUŻ WKRÓTCE NOWA DOSTAWA! || PRZEDMIOTY KUPIONE W PIĄTEK WYSYŁANE SA W PONIEDZIAŁEK

Makaron z boczkiem, cukinią i pomidorkami

AuthorSmakoszCategory, DifficultyBeginner
Yields1 Serving
Prep Time5 minsCook Time25 minsTotal Time30 mins
 160 g makaronu penne
 ¼ cebuli
 50 g pomidorków koktajlowych,
 1 cukinia
 sól, pieprz
1

Siekamy drobno cebulę i rumienimy ją lekko na oliwie extra vergine na patelni. Dodajemy do tego pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe i smażymy przez kilka minut na dużym ogniu. Cukinię przygotowujemy a następnie kroimy w paski i podsmażamy razem z pomidorkami o cebulą na patelni. Następnie dodajemy do smaku sól i pieprz, według uznania.

2

W tym samym czasie wstawiamy do ugotowania makaron w osolonej wodzie i odcedzamy go na około minutę przed zagotowaniem. Wkładamy makaron do patelni i smażymy go dodając pokrojony w kostkę Speck Alto Adige, dolewając do tego kilka łyżek wody w której gotował się makaron. Do smaku możemy przyprawić serem parmiggiano reggiano.

Ingredients

 160 g makaronu penne
 ¼ cebuli
 50 g pomidorków koktajlowych,
 1 cukinia
 sól, pieprz

Directions

1

Siekamy drobno cebulę i rumienimy ją lekko na oliwie extra vergine na patelni. Dodajemy do tego pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe i smażymy przez kilka minut na dużym ogniu. Cukinię przygotowujemy a następnie kroimy w paski i podsmażamy razem z pomidorkami o cebulą na patelni. Następnie dodajemy do smaku sól i pieprz, według uznania.

2

W tym samym czasie wstawiamy do ugotowania makaron w osolonej wodzie i odcedzamy go na około minutę przed zagotowaniem. Wkładamy makaron do patelni i smażymy go dodając pokrojony w kostkę Speck Alto Adige, dolewając do tego kilka łyżek wody w której gotował się makaron. Do smaku możemy przyprawić serem parmiggiano reggiano.

Makaron z boczkiem, cukinią i pomidorkami

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *