Najpierw kroimy Speck Alto Adige w kostkę i podsmażamy go lekko na patelni aż do zarumienienia w oliwie extra vergine. W międzyczasie w misce ubijamy żółtka z solą i pieprzem ziarnistym i dodajemy do tego odrobinę oliwy.
Następnie gotujemy makaron al dente, odcedzamy je i wlewamy do patelni z boczkiem z odrobiną wody i razem wszystko wymieszane przekładamy do miski z żółtkami i mieszamy dodając odrobinę oliwy z oliwek. Gotową potrawę posypujemy serem Stelvio DOP lub podobnym do smaku i podajemy gorące danie.
Ingredients
Directions
Najpierw kroimy Speck Alto Adige w kostkę i podsmażamy go lekko na patelni aż do zarumienienia w oliwie extra vergine. W międzyczasie w misce ubijamy żółtka z solą i pieprzem ziarnistym i dodajemy do tego odrobinę oliwy.
Następnie gotujemy makaron al dente, odcedzamy je i wlewamy do patelni z boczkiem z odrobiną wody i razem wszystko wymieszane przekładamy do miski z żółtkami i mieszamy dodając odrobinę oliwy z oliwek. Gotową potrawę posypujemy serem Stelvio DOP lub podobnym do smaku i podajemy gorące danie.