
Do rondla wkładamy 50 gram masła, lekko roztapiamy i dodajemy do tego 450 gram ryżu, mieszamy a następnie dolewamy 1 kieliszek białego wina. Mieszamy razem, aż wino odparuje i po tym dolewamy zagotowany bulion i czekamy przez około 15 minut, aż się zagotuje wszystko razem. Po odparowaniu bulionu dodajemy ser Fontina lub ser Provolone i mieszamy wszystko razem, do momentu aż ser się wchłonie. Danie podajemy gorące, do smaku solimy i pieprzymy świeżym czarnym pieprzem.
Ingredients
Directions
Do rondla wkładamy 50 gram masła, lekko roztapiamy i dodajemy do tego 450 gram ryżu, mieszamy a następnie dolewamy 1 kieliszek białego wina. Mieszamy razem, aż wino odparuje i po tym dolewamy zagotowany bulion i czekamy przez około 15 minut, aż się zagotuje wszystko razem. Po odparowaniu bulionu dodajemy ser Fontina lub ser Provolone i mieszamy wszystko razem, do momentu aż ser się wchłonie. Danie podajemy gorące, do smaku solimy i pieprzymy świeżym czarnym pieprzem.