Print Options:

Risotto Valdostana

Yields1 ServingPrep Time10 minsCook Time35 minsTotal Time45 mins

 450 g ryżu
 50 g masła
 200 g sera Fontina albo sera Provolone
 1 l rosołu z mięsa
 1 kieliszek białego wina
 sól i pieprz
1

Do rondla wkładamy 50 gram masła, lekko roztapiamy i dodajemy do tego 450 gram ryżu, mieszamy a następnie dolewamy 1 kieliszek białego wina. Mieszamy razem, aż wino odparuje i po tym dolewamy zagotowany bulion i czekamy przez około 15 minut, aż się zagotuje wszystko razem. Po odparowaniu bulionu dodajemy ser Fontina lub ser Provolone i mieszamy wszystko razem, do momentu aż ser się wchłonie. Danie podajemy gorące, do smaku solimy i pieprzymy świeżym czarnym pieprzem.

Czy masz ukończone 18 lat?
Strona zawiera produkty przeznaczone wyłącznie dla osób pełnoletnich. Zapraszamy po osiągnięciu pełnoletności.