JUŻ WKRÓTCE NOWA DOSTAWA! || PRZEDMIOTY KUPIONE W PIĄTEK WYSYŁANE SA W PONIEDZIAŁEK

Sardyńskie gnocchi z sosem kiełbasowo-gruszkowym

AuthorSmakoszCategory, DifficultyBeginner

Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time35 minsTotal Time45 mins
 500 g kiełbasy
 300 g makaronu gnocchetti z Sardynii
 300 g gruszek
 150 fl oz rosołu warzywnego
 500 fl oz czerwonego wina
 2 łodygi selera
 1 marchewka
 1 cebula
 czosnek, tymianek, sól i pieprz
1

Bierzemy marchewkę, łodygę selera i czyścimy a następnie drobno siekamy, podobnie jak cebulę oraz ząbek czosnku. Do głębokiego rondla wkładamy posiekane warzywa j.w. dodajemy 2-3 łyżki oliwy z oliwek extra vergine i smażymy przez około 2-3 minuty.

2

Kiełbasę obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do warzywnego sosu. Wszystko razem podsmażamy przez około 5-6 minut a następnie dodajemy 500 ml czerwonego wina. Dodajemy liść laurowy, tymianek i gotujemy przez około 10 minut. Po tym dodajemy bulion warzywny i gotujemy razem przez kolejne 20 minut i usuwamy z sosu liść laurowy i tymianek.

3

W innym garnku gotujemy w osolonej wodzie gnocchi, wyłaniamy cedzakiem i odkładamy. Na innej patelni kładziemy obrane gruszki i pokrojone i brązujemy je na patelni bez tłuszczu przez około 2 minuty. Wszystko razem mieszamy na patelni, doprawiamy solą i pieprzem i podajemy gorące.

Ingredients

 500 g kiełbasy
 300 g makaronu gnocchetti z Sardynii
 300 g gruszek
 150 fl oz rosołu warzywnego
 500 fl oz czerwonego wina
 2 łodygi selera
 1 marchewka
 1 cebula
 czosnek, tymianek, sól i pieprz

Directions

1

Bierzemy marchewkę, łodygę selera i czyścimy a następnie drobno siekamy, podobnie jak cebulę oraz ząbek czosnku. Do głębokiego rondla wkładamy posiekane warzywa j.w. dodajemy 2-3 łyżki oliwy z oliwek extra vergine i smażymy przez około 2-3 minuty.

2

Kiełbasę obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do warzywnego sosu. Wszystko razem podsmażamy przez około 5-6 minut a następnie dodajemy 500 ml czerwonego wina. Dodajemy liść laurowy, tymianek i gotujemy przez około 10 minut. Po tym dodajemy bulion warzywny i gotujemy razem przez kolejne 20 minut i usuwamy z sosu liść laurowy i tymianek.

3

W innym garnku gotujemy w osolonej wodzie gnocchi, wyłaniamy cedzakiem i odkładamy. Na innej patelni kładziemy obrane gruszki i pokrojone i brązujemy je na patelni bez tłuszczu przez około 2 minuty. Wszystko razem mieszamy na patelni, doprawiamy solą i pieprzem i podajemy gorące.

Sardyńskie gnocchi z sosem kiełbasowo-gruszkowym

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *