JUŻ WKRÓTCE NOWA DOSTAWA! || PRZEDMIOTY KUPIONE W PIĄTEK WYSYŁANE SA W PONIEDZIAŁEK

Makaron z serem ricotta, prosciutto i majerankiem

AuthorMichał WójcikCategory, DifficultyBeginner
Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time25 minsTotal Time35 mins
 400 g makaronu (spaghetti, rurki)
 200 g sera ricotta
 100 fl oz mleka
 majeranek
 sól
 pieprz czarny
1

Makaron wkładamy do uprzednio osolonej i gotującej się wody gotujemy al dente. W tym samym czasie na patelnię wlewamy oliwę z oliwek extra vergine, dodajemy ser ricotta, majeranek, mleko i posiekane drobno Prosciutto Crudo i dolewamy dwie łyżki wody z zagotowanego makarony. Wszystko to razem rozpuszczamy i dokładnie mieszamy przez kilka minut. Do smaku doprawiamy solą i czarnym świeżo zmielonym pieprzem.

2

Przekładamy odcedzony wcześniej makaron na patelnię i przez chwilę gotujemy wszystko razem. Nakładamy na talerze, przed podaniem dekorujemy wszystko świeżym majerankiem.

Ingredients

 400 g makaronu (spaghetti, rurki)
 200 g sera ricotta
 100 fl oz mleka
 majeranek
 sól
 pieprz czarny

Directions

1

Makaron wkładamy do uprzednio osolonej i gotującej się wody gotujemy al dente. W tym samym czasie na patelnię wlewamy oliwę z oliwek extra vergine, dodajemy ser ricotta, majeranek, mleko i posiekane drobno Prosciutto Crudo i dolewamy dwie łyżki wody z zagotowanego makarony. Wszystko to razem rozpuszczamy i dokładnie mieszamy przez kilka minut. Do smaku doprawiamy solą i czarnym świeżo zmielonym pieprzem.

2

Przekładamy odcedzony wcześniej makaron na patelnię i przez chwilę gotujemy wszystko razem. Nakładamy na talerze, przed podaniem dekorujemy wszystko świeżym majerankiem.

Makaron z serem ricotta, prosciutto i majerankiem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Czy masz ukończone 18 lat?
Strona zawiera produkty przeznaczone wyłącznie dla osób pełnoletnich. Zapraszamy po osiągnięciu pełnoletności.