
Myjemy świeże pomidory, kroimy je na pół, usuwamy nasiona, siekamy następnie w mniejsze kawałki i solimy je. Kromki chleba bierzemy i opiekamy w piekarniku do lekkiego zarumienienia. Następnie nacieramy je obranym czosnkiem i skrapiamy oliwą z pierwszego tłoczenia.
Nakładamy na bruschettę pomidory wraz z posiekanymi liśćmi bazylii oraz odrobiną oregano. Klasyczną bruschettę podajemy na zimno lub ciepło. Możemy także wykorzystać do posmarowania chleba salsę pomidorową lub o smaku karczochów i migdałów.
Bruschetta jest świetną przystawką, którą można łatwo i szybko wykonać.
Ingredients
Directions
Myjemy świeże pomidory, kroimy je na pół, usuwamy nasiona, siekamy następnie w mniejsze kawałki i solimy je. Kromki chleba bierzemy i opiekamy w piekarniku do lekkiego zarumienienia. Następnie nacieramy je obranym czosnkiem i skrapiamy oliwą z pierwszego tłoczenia.
Nakładamy na bruschettę pomidory wraz z posiekanymi liśćmi bazylii oraz odrobiną oregano. Klasyczną bruschettę podajemy na zimno lub ciepło. Możemy także wykorzystać do posmarowania chleba salsę pomidorową lub o smaku karczochów i migdałów.
Bruschetta jest świetną przystawką, którą można łatwo i szybko wykonać.