JUŻ WKRÓTCE NOWA DOSTAWA! || PRZEDMIOTY KUPIONE W PIĄTEK WYSYŁANE SA W PONIEDZIAŁEK

Risotto Valdostana

AuthorBabcia MartaCategory, DifficultyBeginner
Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time35 minsTotal Time45 mins
 450 g ryżu
 50 g masła
 200 g sera Fontina albo sera Provolone
 1 l rosołu z mięsa
 1 kieliszek białego wina
 sól i pieprz
1

Do rondla wkładamy 50 gram masła, lekko roztapiamy i dodajemy do tego 450 gram ryżu, mieszamy a następnie dolewamy 1 kieliszek białego wina. Mieszamy razem, aż wino odparuje i po tym dolewamy zagotowany bulion i czekamy przez około 15 minut, aż się zagotuje wszystko razem. Po odparowaniu bulionu dodajemy ser Fontina lub ser Provolone i mieszamy wszystko razem, do momentu aż ser się wchłonie. Danie podajemy gorące, do smaku solimy i pieprzymy świeżym czarnym pieprzem.

Ingredients

 450 g ryżu
 50 g masła
 200 g sera Fontina albo sera Provolone
 1 l rosołu z mięsa
 1 kieliszek białego wina
 sól i pieprz

Directions

1

Do rondla wkładamy 50 gram masła, lekko roztapiamy i dodajemy do tego 450 gram ryżu, mieszamy a następnie dolewamy 1 kieliszek białego wina. Mieszamy razem, aż wino odparuje i po tym dolewamy zagotowany bulion i czekamy przez około 15 minut, aż się zagotuje wszystko razem. Po odparowaniu bulionu dodajemy ser Fontina lub ser Provolone i mieszamy wszystko razem, do momentu aż ser się wchłonie. Danie podajemy gorące, do smaku solimy i pieprzymy świeżym czarnym pieprzem.

Risotto Valdostana

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *