JUŻ WKRÓTCE NOWA DOSTAWA! || PRZEDMIOTY KUPIONE W PIĄTEK WYSYŁANE SA W PONIEDZIAŁEK

Zupa Boreto

AuthorSmakoszCategory, DifficultyIntermediate
Yields1 Serving
Prep Time20 minsCook Time50 minsTotal Time1 hr 10 mins
 1 kg świeżych krewetek
 1 mała cebula
 1 marchewka
 1 łodyga selera
 pietruszka
 sól i pieprz
1

Na głębokiej patelni rozgrzewamy 4 łyżeczki oliwy z oliwek extra vergine, następnie obieramy krewetki, wrzucamy na patelnię, solimy i przez około 5 minut gotujemy w oliwie. Zdejmujemy patelnię z ognia, odstawiamy na bok. Następnie wlewamy do innego rondla litr wody, stawiamy na ogień i doprowadzamy do zagotowania. Następnie dodajemy cebulę, seler oraz marchewkę, które są bardzo drobno pokrojone i gotujemy razem przez około 15 minut.

2

Następnie do rondla wlewamy dressing razem z krewetkami i wszystko razem gotujemy przez około 5 minut, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Zdejmujemy z ognia i rozlewamy zupę do poszczególnych talerzy, na wierzchu posypujemy drobno posiekaną natką pietruszki. Podajemy ciepłe.

Ingredients

 1 kg świeżych krewetek
 1 mała cebula
 1 marchewka
 1 łodyga selera
 pietruszka
 sól i pieprz

Directions

1

Na głębokiej patelni rozgrzewamy 4 łyżeczki oliwy z oliwek extra vergine, następnie obieramy krewetki, wrzucamy na patelnię, solimy i przez około 5 minut gotujemy w oliwie. Zdejmujemy patelnię z ognia, odstawiamy na bok. Następnie wlewamy do innego rondla litr wody, stawiamy na ogień i doprowadzamy do zagotowania. Następnie dodajemy cebulę, seler oraz marchewkę, które są bardzo drobno pokrojone i gotujemy razem przez około 15 minut.

2

Następnie do rondla wlewamy dressing razem z krewetkami i wszystko razem gotujemy przez około 5 minut, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Zdejmujemy z ognia i rozlewamy zupę do poszczególnych talerzy, na wierzchu posypujemy drobno posiekaną natką pietruszki. Podajemy ciepłe.

Zupa Boreto

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *