JUŻ WKRÓTCE NOWA DOSTAWA! || PRZEDMIOTY KUPIONE W PIĄTEK WYSYŁANE SA W PONIEDZIAŁEK

Zupa Boreto

AuthorSmakoszCategory, DifficultyIntermediate
Yields1 Serving
Prep Time20 minsCook Time50 minsTotal Time1 hr 10 mins
 1 kg świeżych krewetek
 1 mała cebula
 1 marchewka
 1 łodyga selera
 pietruszka
 sól i pieprz
1

Na głębokiej patelni rozgrzewamy 4 łyżeczki oliwy z oliwek extra vergine, następnie obieramy krewetki, wrzucamy na patelnię, solimy i przez około 5 minut gotujemy w oliwie. Zdejmujemy patelnię z ognia, odstawiamy na bok. Następnie wlewamy do innego rondla litr wody, stawiamy na ogień i doprowadzamy do zagotowania. Następnie dodajemy cebulę, seler oraz marchewkę, które są bardzo drobno pokrojone i gotujemy razem przez około 15 minut.

2

Następnie do rondla wlewamy dressing razem z krewetkami i wszystko razem gotujemy przez około 5 minut, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Zdejmujemy z ognia i rozlewamy zupę do poszczególnych talerzy, na wierzchu posypujemy drobno posiekaną natką pietruszki. Podajemy ciepłe.

Ingredients

 1 kg świeżych krewetek
 1 mała cebula
 1 marchewka
 1 łodyga selera
 pietruszka
 sól i pieprz

Directions

1

Na głębokiej patelni rozgrzewamy 4 łyżeczki oliwy z oliwek extra vergine, następnie obieramy krewetki, wrzucamy na patelnię, solimy i przez około 5 minut gotujemy w oliwie. Zdejmujemy patelnię z ognia, odstawiamy na bok. Następnie wlewamy do innego rondla litr wody, stawiamy na ogień i doprowadzamy do zagotowania. Następnie dodajemy cebulę, seler oraz marchewkę, które są bardzo drobno pokrojone i gotujemy razem przez około 15 minut.

2

Następnie do rondla wlewamy dressing razem z krewetkami i wszystko razem gotujemy przez około 5 minut, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Zdejmujemy z ognia i rozlewamy zupę do poszczególnych talerzy, na wierzchu posypujemy drobno posiekaną natką pietruszki. Podajemy ciepłe.

Zupa Boreto

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *