
Na głębokiej patelni rozgrzewamy 4 łyżeczki oliwy z oliwek extra vergine, następnie obieramy krewetki, wrzucamy na patelnię, solimy i przez około 5 minut gotujemy w oliwie. Zdejmujemy patelnię z ognia, odstawiamy na bok. Następnie wlewamy do innego rondla litr wody, stawiamy na ogień i doprowadzamy do zagotowania. Następnie dodajemy cebulę, seler oraz marchewkę, które są bardzo drobno pokrojone i gotujemy razem przez około 15 minut.
Następnie do rondla wlewamy dressing razem z krewetkami i wszystko razem gotujemy przez około 5 minut, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Zdejmujemy z ognia i rozlewamy zupę do poszczególnych talerzy, na wierzchu posypujemy drobno posiekaną natką pietruszki. Podajemy ciepłe.
Ingredients
Directions
Na głębokiej patelni rozgrzewamy 4 łyżeczki oliwy z oliwek extra vergine, następnie obieramy krewetki, wrzucamy na patelnię, solimy i przez około 5 minut gotujemy w oliwie. Zdejmujemy patelnię z ognia, odstawiamy na bok. Następnie wlewamy do innego rondla litr wody, stawiamy na ogień i doprowadzamy do zagotowania. Następnie dodajemy cebulę, seler oraz marchewkę, które są bardzo drobno pokrojone i gotujemy razem przez około 15 minut.
Następnie do rondla wlewamy dressing razem z krewetkami i wszystko razem gotujemy przez około 5 minut, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Zdejmujemy z ognia i rozlewamy zupę do poszczególnych talerzy, na wierzchu posypujemy drobno posiekaną natką pietruszki. Podajemy ciepłe.