JUŻ WKRÓTCE NOWA DOSTAWA! || PRZEDMIOTY KUPIONE W PIĄTEK WYSYŁANE SA W PONIEDZIAŁEK

Zupa alla pavese

AuthorSmakoszCategory, DifficultyBeginner

Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time35 minsTotal Time45 mins
 4 jajka
 8 kromek chleba
 ¾ l bulionu warzywnego
 30 g masła
 sól
1

Najpierw przygotowujemy bulion rosołowy. Na patelni roztapiamy masło, którym następnie smarujemy kromki kanapkowego chleba bez skórki z obydwu stron. Układamy tak posmarowane kromki chleba do głębokich talerzy lub miseczek, następnie smarujemy jajkiem, solimy, polewamy je wrzącym bulionem i posypujemy serem Parmiggiano Reggiano dość obficie.

2

Naczynia umieszczamy w rozgrzanym do 160 °C piekarniku na jedną lub dwie minuty, kiedy zagęści się białko jajek a ser lekko rozpuści w bulionie. Po kilku minutach wyciągamy zupę, dla smaku solimy i możemy posypać lekko pietruszką i podajemy gorącą.

Ingredients

 4 jajka
 8 kromek chleba
 ¾ l bulionu warzywnego
 30 g masła
 sól

Directions

1

Najpierw przygotowujemy bulion rosołowy. Na patelni roztapiamy masło, którym następnie smarujemy kromki kanapkowego chleba bez skórki z obydwu stron. Układamy tak posmarowane kromki chleba do głębokich talerzy lub miseczek, następnie smarujemy jajkiem, solimy, polewamy je wrzącym bulionem i posypujemy serem Parmiggiano Reggiano dość obficie.

2

Naczynia umieszczamy w rozgrzanym do 160 °C piekarniku na jedną lub dwie minuty, kiedy zagęści się białko jajek a ser lekko rozpuści w bulionie. Po kilku minutach wyciągamy zupę, dla smaku solimy i możemy posypać lekko pietruszką i podajemy gorącą.

Zupa alla pavese

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *