Czyścimy i myjemy grzyby usuwając część korzeniową, zwracając szczególną uwagę na staranne umycie pod bieżącą wodą. Po tym kroimy je w plasterki. Do rondla dodajemy mało oraz oliwę z oliwek extra vergine i wkładamy ząbek czosnku, który podsmażamy do zbrązowienia i który później usuniemy. Do patelni dodajemy pokrojone w plasterki grzyby, solimy do smaku i dodajemy odrobinę świeżego pieprzu, posiekany tymianek i wszystko razem smażymy na dużym ogniu przez około 5-7 minut aż woda z grzybów odparuje. Następnie dodajemy boczek który wcześniej kroimy w cienkie plasterki i dalej kontynuujemy gotowanie.
W międzyczasie wstawiamy garnek z posoloną wodą w której gotujemy makaron farfalle al dente, odcedzamy je i dodajemy je do sosu razem ze śmietaną. Posypujemy przed podaniem serem Parmiggiano Reggiano.
Ingredients
Directions
Czyścimy i myjemy grzyby usuwając część korzeniową, zwracając szczególną uwagę na staranne umycie pod bieżącą wodą. Po tym kroimy je w plasterki. Do rondla dodajemy mało oraz oliwę z oliwek extra vergine i wkładamy ząbek czosnku, który podsmażamy do zbrązowienia i który później usuniemy. Do patelni dodajemy pokrojone w plasterki grzyby, solimy do smaku i dodajemy odrobinę świeżego pieprzu, posiekany tymianek i wszystko razem smażymy na dużym ogniu przez około 5-7 minut aż woda z grzybów odparuje. Następnie dodajemy boczek który wcześniej kroimy w cienkie plasterki i dalej kontynuujemy gotowanie.
W międzyczasie wstawiamy garnek z posoloną wodą w której gotujemy makaron farfalle al dente, odcedzamy je i dodajemy je do sosu razem ze śmietaną. Posypujemy przed podaniem serem Parmiggiano Reggiano.