Bresaolę kroimy w bardzo cienkie plasterki o grubości 1 mm jeśli tylko tak nam się to uda. Bierzemy dużą tackę lub dużą deskę do krojenia, na której układamy najpierw warstwę rukoli a na niej plastry bresaoli, układając je obok siebie ale pilnując aby nie nakładały się jeden na drugi.
W miseczce przygotowujemy sos do polania bresaoli mieszając oliwę z oliwek z solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Mieszamy wszystko bardzo dobrze i dokładnie i następnie pokrapiamy wszystkie plastry bresaoli. Na to nakładamy płatki sera Parmiggiano Reggiano. Warto przygotować przystawkę przynajmniej godzinę przed podaniem, aby wszystko mogło się razem związać i nabrać smaku i aromatu.
Ingredients
Directions
Bresaolę kroimy w bardzo cienkie plasterki o grubości 1 mm jeśli tylko tak nam się to uda. Bierzemy dużą tackę lub dużą deskę do krojenia, na której układamy najpierw warstwę rukoli a na niej plastry bresaoli, układając je obok siebie ale pilnując aby nie nakładały się jeden na drugi.
W miseczce przygotowujemy sos do polania bresaoli mieszając oliwę z oliwek z solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Mieszamy wszystko bardzo dobrze i dokładnie i następnie pokrapiamy wszystkie plastry bresaoli. Na to nakładamy płatki sera Parmiggiano Reggiano. Warto przygotować przystawkę przynajmniej godzinę przed podaniem, aby wszystko mogło się razem związać i nabrać smaku i aromatu.