Najpierw przygotowujemy bulion rosołowy. Na patelni roztapiamy masło, którym następnie smarujemy kromki kanapkowego chleba bez skórki z obydwu stron. Układamy tak posmarowane kromki chleba do głębokich talerzy lub miseczek, następnie smarujemy jajkiem, solimy, polewamy je wrzącym bulionem i posypujemy serem Parmiggiano Reggiano dość obficie.
Naczynia umieszczamy w rozgrzanym do 160 °C piekarniku na jedną lub dwie minuty, kiedy zagęści się białko jajek a ser lekko rozpuści w bulionie. Po kilku minutach wyciągamy zupę, dla smaku solimy i możemy posypać lekko pietruszką i podajemy gorącą.
Ingredients
Directions
Najpierw przygotowujemy bulion rosołowy. Na patelni roztapiamy masło, którym następnie smarujemy kromki kanapkowego chleba bez skórki z obydwu stron. Układamy tak posmarowane kromki chleba do głębokich talerzy lub miseczek, następnie smarujemy jajkiem, solimy, polewamy je wrzącym bulionem i posypujemy serem Parmiggiano Reggiano dość obficie.
Naczynia umieszczamy w rozgrzanym do 160 °C piekarniku na jedną lub dwie minuty, kiedy zagęści się białko jajek a ser lekko rozpuści w bulionie. Po kilku minutach wyciągamy zupę, dla smaku solimy i możemy posypać lekko pietruszką i podajemy gorącą.