Do miski wkładamy mąkę, ser Parmiggiano Reggiano i jajka, które dokładnie mieszamy razem i dodajemy masło w temperaturze pokojowej. Dodajemy startą skórkę z cytryny, szczyptę gałki muszkatołowej i doprawiamy solą. Z tak wymieszanego ciasta uformujemy bułkę, którą następnie zawijamy w serwetkę i obwiązujemy białym kuchennym sznurkiem, tak jak na przykład pieczeń.
Do garnka wlewamy gotowy bulion, podpalamy i doprowadzamy do zagotowania. Zanurzamy w gotującym się bulionie bułkę i gotujemy w nim przez około 40 minut na lekkim ogniu. Wyjmujemy, zdejmujemy serwetkę i czekamy aż bułka ostygnie. Po tym kroimy ją w plastry o grubości około 2-3 cm a następnie kroimy w kostkę. Bulion w którym gotowała się bułka musimy przefiltrować i wkładamy do niego bułkę pokrojoną w kostkę i gotujemy przez kilka minut. Po tym wyjmujemy bułkę, wkładamy do talerzy i zalewamy bulionem i do smaku przyprawiamy solą.
Ingredients
Directions
Do miski wkładamy mąkę, ser Parmiggiano Reggiano i jajka, które dokładnie mieszamy razem i dodajemy masło w temperaturze pokojowej. Dodajemy startą skórkę z cytryny, szczyptę gałki muszkatołowej i doprawiamy solą. Z tak wymieszanego ciasta uformujemy bułkę, którą następnie zawijamy w serwetkę i obwiązujemy białym kuchennym sznurkiem, tak jak na przykład pieczeń.
Do garnka wlewamy gotowy bulion, podpalamy i doprowadzamy do zagotowania. Zanurzamy w gotującym się bulionie bułkę i gotujemy w nim przez około 40 minut na lekkim ogniu. Wyjmujemy, zdejmujemy serwetkę i czekamy aż bułka ostygnie. Po tym kroimy ją w plastry o grubości około 2-3 cm a następnie kroimy w kostkę. Bulion w którym gotowała się bułka musimy przefiltrować i wkładamy do niego bułkę pokrojoną w kostkę i gotujemy przez kilka minut. Po tym wyjmujemy bułkę, wkładamy do talerzy i zalewamy bulionem i do smaku przyprawiamy solą.