
Bierzemy marchewkę, łodygę selera i czyścimy a następnie drobno siekamy, podobnie jak cebulę oraz ząbek czosnku. Do głębokiego rondla wkładamy posiekane warzywa j.w. dodajemy 2-3 łyżki oliwy z oliwek extra vergine i smażymy przez około 2-3 minuty.
Kiełbasę obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do warzywnego sosu. Wszystko razem podsmażamy przez około 5-6 minut a następnie dodajemy 500 ml czerwonego wina. Dodajemy liść laurowy, tymianek i gotujemy przez około 10 minut. Po tym dodajemy bulion warzywny i gotujemy razem przez kolejne 20 minut i usuwamy z sosu liść laurowy i tymianek.
W innym garnku gotujemy w osolonej wodzie gnocchi, wyłaniamy cedzakiem i odkładamy. Na innej patelni kładziemy obrane gruszki i pokrojone i brązujemy je na patelni bez tłuszczu przez około 2 minuty. Wszystko razem mieszamy na patelni, doprawiamy solą i pieprzem i podajemy gorące.
Ingredients
Directions
Bierzemy marchewkę, łodygę selera i czyścimy a następnie drobno siekamy, podobnie jak cebulę oraz ząbek czosnku. Do głębokiego rondla wkładamy posiekane warzywa j.w. dodajemy 2-3 łyżki oliwy z oliwek extra vergine i smażymy przez około 2-3 minuty.
Kiełbasę obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do warzywnego sosu. Wszystko razem podsmażamy przez około 5-6 minut a następnie dodajemy 500 ml czerwonego wina. Dodajemy liść laurowy, tymianek i gotujemy przez około 10 minut. Po tym dodajemy bulion warzywny i gotujemy razem przez kolejne 20 minut i usuwamy z sosu liść laurowy i tymianek.
W innym garnku gotujemy w osolonej wodzie gnocchi, wyłaniamy cedzakiem i odkładamy. Na innej patelni kładziemy obrane gruszki i pokrojone i brązujemy je na patelni bez tłuszczu przez około 2 minuty. Wszystko razem mieszamy na patelni, doprawiamy solą i pieprzem i podajemy gorące.