
Dwie kromki chleba opiekamy z każdej strony w piekarniku dokładnie, w temperaturze 220 °C. Następnie obieramy czosnek, myjemy pietruszkę i razem siekamy. Dolewamy do sosu aby uzyskać jednorodny sos z oliwą z oliwek extra vergine, zanurzamy w nim plasterki sera Perocino i układamy je w naczyniu do pieczenia w piekarniku rozgrzanym do 220 °C i pieczemy je przez około 2-3 minuty i wyjmujemy zanim się stopi ser Pecorino. Kłądziemy ser z sosem na przysmażonych kromkach chleba i podajemy gorące.
Ingredients
Directions
Dwie kromki chleba opiekamy z każdej strony w piekarniku dokładnie, w temperaturze 220 °C. Następnie obieramy czosnek, myjemy pietruszkę i razem siekamy. Dolewamy do sosu aby uzyskać jednorodny sos z oliwą z oliwek extra vergine, zanurzamy w nim plasterki sera Perocino i układamy je w naczyniu do pieczenia w piekarniku rozgrzanym do 220 °C i pieczemy je przez około 2-3 minuty i wyjmujemy zanim się stopi ser Pecorino. Kłądziemy ser z sosem na przysmażonych kromkach chleba i podajemy gorące.