Na patelni rozgrzewamy dwie łyżki oliwy z oliwek extra vergine, doprawiamy szczyptą peperoncino i odsolonymi anchois. Dodajemy do tego pokruszoną bułkę tartą i mieszamy do momentu kiedy anchois się całkowicie nie ugotuje.
W drugim garnku wstawiamy posoloną wodę i gotujemy w niej makaron, po ugotowaniu odcedzamy i wkładamy zagotowany makaron do patelni z sosem. Makaron z sosem posypujemy startym serem Pecorino i podsmażamy na dużym ogniu przez około 4-5 minut. Jeśli sos jest za gęsty możemy dodać łyżkę wody w której gotował się makaron. Na koniec posypujemy natką pietruszki i podajemy danie gorące.
Ingredients
Directions
Na patelni rozgrzewamy dwie łyżki oliwy z oliwek extra vergine, doprawiamy szczyptą peperoncino i odsolonymi anchois. Dodajemy do tego pokruszoną bułkę tartą i mieszamy do momentu kiedy anchois się całkowicie nie ugotuje.
W drugim garnku wstawiamy posoloną wodę i gotujemy w niej makaron, po ugotowaniu odcedzamy i wkładamy zagotowany makaron do patelni z sosem. Makaron z sosem posypujemy startym serem Pecorino i podsmażamy na dużym ogniu przez około 4-5 minut. Jeśli sos jest za gęsty możemy dodać łyżkę wody w której gotował się makaron. Na koniec posypujemy natką pietruszki i podajemy danie gorące.