Bardzo łatwe i szybkie do przygotowania spaghetti. Najpierw podgrzewamy na jednej patelni oliwę z oliwek razem z ząbkiem czosnku i przez kilka minut smażymy, następnie dodajemy spaghetti razem z wodą w której wcześniej gotowało się spaghetti. Mieszamy kilka chwil dzięki czemu makaron stanie się bardziej miękki. Dodajemy po tym odrobinę (łyżkę) sosu pomidorowego i odrobinę wody a także kruszymy jedno suszone peperoncino.
Następnie dolewamy gorącej wody i gotujemy dalej, wyjmujemy czosnek i dolewamy resztę sosu pomidorowego. Jeśli to konieczne do smaku doprawiamy solą i powoli wyłączamy palnik na kuchence pod patelnią. Zostawiamy trochę dłużej makaron na patelni dzięki czemu stanie się on bardziej złoty i chrupiący. Do smaku i atrakcyjniejszego wyglądu przed podaniem warto spaghetti all’assasina udekorować świeżą bazylią.
Ingredients
Directions
Bardzo łatwe i szybkie do przygotowania spaghetti. Najpierw podgrzewamy na jednej patelni oliwę z oliwek razem z ząbkiem czosnku i przez kilka minut smażymy, następnie dodajemy spaghetti razem z wodą w której wcześniej gotowało się spaghetti. Mieszamy kilka chwil dzięki czemu makaron stanie się bardziej miękki. Dodajemy po tym odrobinę (łyżkę) sosu pomidorowego i odrobinę wody a także kruszymy jedno suszone peperoncino.
Następnie dolewamy gorącej wody i gotujemy dalej, wyjmujemy czosnek i dolewamy resztę sosu pomidorowego. Jeśli to konieczne do smaku doprawiamy solą i powoli wyłączamy palnik na kuchence pod patelnią. Zostawiamy trochę dłużej makaron na patelni dzięki czemu stanie się on bardziej złoty i chrupiący. Do smaku i atrakcyjniejszego wyglądu przed podaniem warto spaghetti all’assasina udekorować świeżą bazylią.