
Na jednej patelni rozgrzewamy dwie łyżki oliwy z oliwek extra vergine i wsypujemy drobno posiekaną cebulę oraz czosnek. Następnie dodajemy pokrojony w drobną kostkę boczek lub Speck Alto Adige, dosypujemy posiekaną drobno natkę pietruszki razem z liśćmi bazylii a także peperoncino. Wszystko razem gotujemy przez kilka minut.
W drugim garnku w posolonej wodzie gotujemy makaron al dente, po tym odcedzamy i mieszamy razem z sosem na patelni. Całość posypujemy wedle smaku startym serem Pecorino i możemy pokropić odrobiną oliwy z oliwek. Podajemy na stół ciepłe.
Ingredients
Directions
Na jednej patelni rozgrzewamy dwie łyżki oliwy z oliwek extra vergine i wsypujemy drobno posiekaną cebulę oraz czosnek. Następnie dodajemy pokrojony w drobną kostkę boczek lub Speck Alto Adige, dosypujemy posiekaną drobno natkę pietruszki razem z liśćmi bazylii a także peperoncino. Wszystko razem gotujemy przez kilka minut.
W drugim garnku w posolonej wodzie gotujemy makaron al dente, po tym odcedzamy i mieszamy razem z sosem na patelni. Całość posypujemy wedle smaku startym serem Pecorino i możemy pokropić odrobiną oliwy z oliwek. Podajemy na stół ciepłe.