Opis
Skład: mięso wieprzowe, cukier, sól, przyprawy, środki aromatyzujące, kwas askorbinowy, askorbinian sodu, azotan potasu i inne.
Salami Napoli – wizytówką Włoch
Tradycyjne salami włoskie jest znane na całym świecie. Podstawowe składniki wędliny stanowią mięso i sól. Salami Napoli powstaje z mięsa wieprzowego, najczęściej z łopatki, karkówki, szynki czy części lędźwiowych. Ważnym składnikiem salami włoskiego są także zioła, w tym biały lub czarny pieprz w ziarnach, drobno pokrojony czosnek, papryka chili oraz nasiona kopru. Dzięki bardzo starannie dobranym składnikom i tradycyjnej procedurze przygotowywania wędliny smak salami Napoli jest niezwykle bogaty.
Salami włoskie – tradycyjna procedura przygotowywania
Smak salami włoskiego zna wiele pokoleń. W czasie przygotowywania chude mięso jest rozdrabniane, mieszane z solą i przyprawami. Ostatnim etapem produkcji salami włoskiego jest suszenie mięsa. Choć salami jest dostępne w różnych regionach świata, to jednak to włoskie, przygotowywane zgodnie z tradycyjnymi recepturami jest najsmaczniejsze. Sama nazwa „salami” pochodzi najprawdopodobniej od łacińskiej nazwy procesu solenia, a praktyki konserwacji mięsa solą znane były wiele wieków wstecz.
Salami na różne sposoby
Salami z pieprzem jest kwintesencją dobrego smaku. Salami Napoli, które oferujemy w naszym sklepie, powstaje ze składników najwyższej jakości i sprawdza się idealnie jako przystawka wraz z serami, a także jako dodatek do sałatek, tradycyjnej pizzy czy dań z makaronem. Salami włoskie można również pokroić w cienie plasterki i podać z chlebem lub oliwą z oliwek czy butelką czerwonego wina. W każdym z wymienionych wariantów salami Napoli będzie smakowało wyśmienicie.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.