Print Options:

Zupa alla pavese

Yields1 ServingPrep Time10 minsCook Time35 minsTotal Time45 mins

 4 jajka
 8 kromek chleba
 ¾ l bulionu warzywnego
 30 g masła
 ser Parmiggiano Reggiano tarty
 sól
1

Najpierw przygotowujemy bulion rosołowy. Na patelni roztapiamy masło, którym następnie smarujemy kromki kanapkowego chleba bez skórki z obydwu stron. Układamy tak posmarowane kromki chleba do głębokich talerzy lub miseczek, następnie smarujemy jajkiem, solimy, polewamy je wrzącym bulionem i posypujemy serem Parmiggiano Reggiano dość obficie.

2

Naczynia umieszczamy w rozgrzanym do 160 °C piekarniku na jedną lub dwie minuty, kiedy zagęści się białko jajek a ser lekko rozpuści w bulionie. Po kilku minutach wyciągamy zupę, dla smaku solimy i możemy posypać lekko pietruszką i podajemy gorącą.

Czy masz ukończone 18 lat?
Strona zawiera produkty przeznaczone wyłącznie dla osób pełnoletnich. Zapraszamy po osiągnięciu pełnoletności.