Print Options:

Spaghetti all’assasina

Yields1 Serving

 300 g makaronu spaghetti
 1 tsp czosnki
 25 g Oliwy Extra Vergine
 300 g sosu pomidorowego
 1 tbsp suszone peperoncino
 sól, listki bazylii,
1

Bardzo łatwe i szybkie do przygotowania spaghetti. Najpierw podgrzewamy na jednej patelni oliwę z oliwek razem z ząbkiem czosnku i przez kilka minut smażymy, następnie dodajemy spaghetti razem z wodą w której wcześniej gotowało się spaghetti. Mieszamy kilka chwil dzięki czemu makaron stanie się bardziej miękki. Dodajemy po tym odrobinę (łyżkę) sosu pomidorowego i odrobinę wody a także kruszymy jedno suszone peperoncino.

2

Następnie dolewamy gorącej wody i gotujemy dalej, wyjmujemy czosnek i dolewamy resztę sosu pomidorowego. Jeśli to konieczne do smaku doprawiamy solą i powoli wyłączamy palnik na kuchence pod patelnią. Zostawiamy trochę dłużej makaron na patelni dzięki czemu stanie się on bardziej złoty i chrupiący. Do smaku i atrakcyjniejszego wyglądu przed podaniem warto spaghetti all’assasina udekorować świeżą bazylią.

Czy masz ukończone 18 lat?
Strona zawiera produkty przeznaczone wyłącznie dla osób pełnoletnich. Zapraszamy po osiągnięciu pełnoletności.