Print Options:

Makaron z serem ricotta, prosciutto i majerankiem

Yields1 ServingPrep Time10 minsCook Time25 minsTotal Time35 mins

 400 g makaronu (spaghetti, rurki)
 200 g sera ricotta
 70 g Prosciutto Crudo
 Oliwa z oliwek extra vergine
 100 fl oz mleka
 majeranek
 sól
 pieprz czarny
1

Makaron wkładamy do uprzednio osolonej i gotującej się wody gotujemy al dente. W tym samym czasie na patelnię wlewamy oliwę z oliwek extra vergine, dodajemy ser ricotta, majeranek, mleko i posiekane drobno Prosciutto Crudo i dolewamy dwie łyżki wody z zagotowanego makarony. Wszystko to razem rozpuszczamy i dokładnie mieszamy przez kilka minut. Do smaku doprawiamy solą i czarnym świeżo zmielonym pieprzem.

2

Przekładamy odcedzony wcześniej makaron na patelnię i przez chwilę gotujemy wszystko razem. Nakładamy na talerze, przed podaniem dekorujemy wszystko świeżym majerankiem.

Nutrition Facts

0 servings

Serving size

Czy masz ukończone 18 lat?
Strona zawiera produkty przeznaczone wyłącznie dla osób pełnoletnich. Zapraszamy po osiągnięciu pełnoletności.