Print Options:

Makaron carbonara z boczkiem Speck Alto Adige

Yields1 ServingPrep Time10 minsCook Time20 minsTotal Time30 mins

 320 g makaronu rigatoni
 4 zółtka
 200 g Speck Alto Adige
 2 dashes oliwy extra vergine
 ser Stelvio DOP lub podobny
 sól, pieprz ziarnisty
1

Najpierw kroimy Speck Alto Adige w kostkę i podsmażamy go lekko na patelni aż do zarumienienia w oliwie extra vergine. W międzyczasie w misce ubijamy żółtka z solą i pieprzem ziarnistym i dodajemy do tego odrobinę oliwy.

2

Następnie gotujemy makaron al dente, odcedzamy je i wlewamy do patelni z boczkiem z odrobiną wody i razem wszystko wymieszane przekładamy do miski z żółtkami i mieszamy dodając odrobinę oliwy z oliwek. Gotową potrawę posypujemy serem Stelvio DOP lub podobnym do smaku i podajemy gorące danie.

Czy masz ukończone 18 lat?
Strona zawiera produkty przeznaczone wyłącznie dla osób pełnoletnich. Zapraszamy po osiągnięciu pełnoletności.