Print Options:

Carpaccio z Bresaoli

Yields1 ServingPrep Time15 minsTotal Time15 mins

 300 g bresaoli
 30 g rukoli
 pieprz czarny, sól
 2 dashes oliwy extra vergine
 sok z cytryny
 płatki sera Parmiggiano Reggiano
1

Bresaolę kroimy w bardzo cienkie plasterki o grubości 1 mm jeśli tylko tak nam się to uda. Bierzemy dużą tackę lub dużą deskę do krojenia, na której układamy najpierw warstwę rukoli a na niej plastry bresaoli, układając je obok siebie ale pilnując aby nie nakładały się jeden na drugi.

2

W miseczce przygotowujemy sos do polania bresaoli mieszając oliwę z oliwek z solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Mieszamy wszystko bardzo dobrze i dokładnie i następnie pokrapiamy wszystkie plastry bresaoli. Na to nakładamy płatki sera Parmiggiano Reggiano. Warto przygotować przystawkę przynajmniej godzinę przed podaniem, aby wszystko mogło się razem związać i nabrać smaku i aromatu.

Czy masz ukończone 18 lat?
Strona zawiera produkty przeznaczone wyłącznie dla osób pełnoletnich. Zapraszamy po osiągnięciu pełnoletności.